ЦНС: окупаційна влада почала шукати майно жителів Криму, які виїхали з півострова

Раніше російська влада Криму стверджувала, що виручила від продажу «націоналізованого» майна українських громадян у Криму 2,1 мільярда рублів

У Криму російська влада розпочала процедуру виявлення майна кримчан, які залишили півострів, для подальшої його передачі російським військовим та їхнім сім’ям. Про це повідомляє Центр національного спротиву при командуванні Сил спеціальних операцій 11 жовтня.

«Для виявлення майна людей, які залишили регіон через окупацію, росіяни підключили постачальників комунальних послуг та бюро інвентаризації. У разі виявлення такого майна окупанти оголошують свою адміністрацію «єдиним спадкоємцем», – повідомляє ЦНС.

У центрі також зазначають, що зараз така практика спостерігається на півночі Кримського півострова.

Читайте також: «Націоналізація» в окупації: як і що Росія привласнила за час великої війни в Україні

Російська влада ці повідомлення не коментує. Проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії додатково перевіряє цю інформацію.

Раніше російська влада Криму стверджувала, що виручила від продажу «націоналізованого» майна українських громадян у Криму 2,1 мільярда рублів.

У грудні 2023 року голова російського парламенту Криму Володимир Константинов заявив про «націоналізацію» 2600 об’єктів рухомого та нерухомого майна громадян України у Криму. Зокрема, до цього переліку увійшли активи бізнесмена Ігоря Коломойського, будинок Меджлісу кримськотатарського народу та квартири дружини президента України Олени Зеленської.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мільйони від Путіна: кого і як Кремль заохочує переселятися з РФ на захоплені території України