ЗМІ: Пекін визнав аварію ракети з 18 супутниками

Chang Zheng-6А запустили 6 серпня для виведення на висоту близько 800 км 18 інтернет-супутників. Згодом з'явилися повідомлення про катастрофу ракети. Фото ілюстративне

Китайська ракета Chang Zheng-6А, запущена для виведення на орбіту 18 супутників, розвалилася на сотні уламків внаслідок вибуху. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на МЗС Китаю.

Агентство зазначає, що державні медіа Китаю не повідомляли про катастрофу ракети, проте інформація обговорювалася в соціальних мережах та популярних сайтах. Пізніше у розмові з Bloomberg представник МЗС визнав, що ракета розвалилася.

Chang Zheng-6А запустили 6 серпня для виведення на висоту близько 800 км 18 інтернет-супутників. Компанія Slingshot Aerospace, що займається відстеженням об’єктів на орбіті, заявила про катастрофу ракети. За даними ВПС США, вона розпалася приблизно на 300 уламків.

Bloomberg зазначає, що аварія ракети стала «одним із найбільших джерел космічного сміття за десятиліття». У МЗС Китаю запевнили, що Пекін приділяє велику увагу боротьбі із космічним сміттям.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Іран оголосив про успішний запуск трьох супутників