Росія: у Бєлгородській області через атаку дронів постраждало семеро людей – влада

Влада Росії скаржиться на атаку дронів по Шебенинському округу

Влада Росії скаржиться на атаку дронів по Шебенинському округу в Бєлгородській області. За словами губернатора В’ячеслава Гладкова, «було поранено 7 жителів».

«Одну жінку з мінно-вибуховою травмою та різними осколковими пораненнями бригада ШМД доставляє до обласної клінічної лікарні, другу – з осколковим пораненням ноги бригада швидкої везе до міської лікарні №2 м. Білгорода. Трьом постраждалим медичну допомогу надано на місці, від госпіталізації відмовилися. Ще двоє самостійно звернулися до Шебекінської ЦРЛ, після надання медичної допомоги продовжать лікування амбулаторно», – написав Гладков.

Також, за його словами, начебто внаслідок «атак двох дронів-камікадзе стався спалах трьох автомобілів. У результаті ще двох атак БПЛА пошкоджено господарську споруду, легковий та вантажний автомобілі».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генштаб ЗСУ підтвердив ураження нафтобази біля російського Воронежа

Редакція Радіо Свобода не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел.

Після початку повномасштабної війни проти України прикордонні російські регіони регулярно зазнають атак безпілотників та ракет. Бєлгородська область, з території якої сили РФ обстрілюють Харківську область України, страждає більше за інші регіони, оскільки її обстрілюють ще й зі ствольної артилерії. Журналісти видання «7х7» підрахували, що з початку війни загинули щонайменше 243 жителі Бєлгородської області, а по всій Росії – не менш як 346.

14 серпня в регіоні запровадили режим НС регіонального рівня. Це пов’язане з діями ЗСУ в сусідній Курській області. 15 серпня в Бєлгородській області запровадили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Мінську 12 білорусів засудили за підрив російського військового літака А-50