Британія збільшує видатки на оборону через російську агресію проти України – Коакер

Вернон Коакер наголосив на важливості використання нових технологій, які успішно застосовує Україна

Досвід України змусив Велику Британію переглянути видатки на оборону і робити висновки з українського військового досвіду. Про це на Варшавському безпековому форумі сказав державний міністр у Міністерстві оборони Великої Британії Вернон Коакер, передає кореспондентка Радіо Свобода.

«Не тільки зараз, але й у майбутньому видатки на оборону повинні будуть рости. Маємо збільшити наші запаси боєприпасів, обладнання для ведення можливих війн, ми повинні використовувати нові способи боротьби... У Великій Британії ми збільшимо видатки до 2,5% ВВП, також переглядаємо стан збройних сил, щоб побачити, як ці сили зможуть реагувати на майбутні загрози, тобто ці прогалини виявлені, але зараз Європа мусить працювати спільно з США над тим, як це вирішити і як до цього підійти»,– зазначив Коакер.

Також політик наголосив на важливості використання нових технологій, які успішно застосовує Україна.

«Ми повинні робити висновки з досвіду в Україні щодо важливості автономних систем озброєння, безпілотників, тобто що потрібно розвивати для того аби воювати у війнах чи конфліктах в майбутньому», – додав Коакер.

1 і 2 жовтня у столиці Польщі триває міжнародна конференція Варшавський безпековий форум, присвячений питанням оборони в центральній та східній Європі. Зокрема, учасники міжнародної конференції обговорюватимуть як зробити Європу більш готовою до загроз з боку Росії.

У форумі візьме участь понад 2000 тисячі учасників з 90 країн світу. Це військові, міністри, дипломати, політики та бізнесмени. 1 жовтня запланований виступ президента Польщі Анджея Дуди. З українського боку участь у Варшавському безпековому форумі візьме міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги – Міноборони