Британія скасувала мита та квоти на українські товари

Також Британія оголосила про заборону на експорт товарів і технологій, які Росія могла б використовувати для «придушення героїчного народу України».

Велика Британія скасувала всі мита та квоти на українські товари.

Як повідомила пресслужба британського уряду, відтепер всі мита на товари, що імпортуються з України, будуть знижені до нуля, а всі квоти будуть скасовані, відповідно до угоди про вільну торгівлю, це «надасть Україні економічну підтримку у скрутний час».

«Зняття мит на ключові українські експортні товари, включаючи ячмінь, мед, консервовані помідори та птицю, допоможе українському бізнесу та виробникам, коли вони цього найбільше потребують», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Британія оголосила про заборону на експорт товарів і технологій, які Росія могла б використовувати для «придушення героїчного народу України». Зокрема йдеться про обладнання для перехоплення та моніторингу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ще більше зброї: Єрмак анонсував нову допомогу від Британії та США

Президент України Володимир Зеленський 9 квітня мав переговори з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, який прибув до Києва без попереднього оголошення.