Британія запровадила санкції проти п’яти суден та двох компаній, які транспортують російський СПГ

Танкер, здатний перевозити зріджений природний газ (СПГ). Фото архівне

Велика Британія запровадила санкції проти п’яти суден та двох компаній, задіяних у російському секторі скрапленого природного газу.

Як повідомляє британський уряд, це перший випадок, коли Британія використовує свої нові повноваження щодо специфікації суден для прямого впливу на судна, що перевозять СПГ.

Сьогодні під обмеження потрапили такі судна:

  • Pioneer
  • Asya Energy
  • Nova Energy
  • North Sky
  • Scf la Perouse

Компанія Ocean Speedstar Solutions OPC, яка є оператором Pioneer та Asya Energy, і White Fox Ship Management – оператор North Sky.

«Британія вжила рішучих заходів для запровадження санкцій проти п’яти суден та двох пов’язаних з ними компаній, які беруть участь у транспортуванні російського скрапленого природного газу, в тому числі з флагманського російського проєкту «Арктик СПГ 2», – йдеться у повідомленні.

На початку цього року Велика Британія запровадила санкції проти «Арктик СПГ 2» разом з союзниками в США та ЄС. Відтоді проєкт був змушений скоротити виробництво.

В уряді Британії додають, що СПГ є важливим джерелом фінансування незаконної війни президента РФ Володимира Путіна проти України. Росія планує збільшити свої доходи від СПГ, прагнучи збільшити свою частку на світовому ринку СПГ з 8% до 20%.

Загалом Велика Британія запровадила санкції проти 15 суден і компанії, залучених до російського сектору СПГ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Держдеп США запровадив нові санкції для обмеження експорту газу з Росії