Клименко повідомив про бронювання 90% рятувальників та поліцейських

Ігор Клименко зауважує, що це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про схвалення узгодженого рішення про бронювання 90% особового складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та Нацполіції.

Як повідомив він у телеграмі, 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби, 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади «Лють» або додатково створених трьох бойових бригад Нацполіції.

«Щодо рятувальників: наша позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тож це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС», – наголосив Клименко.

Читайте також: Поліцейські і рятувальники мають бути заброньовані – Веніславський

Раніше про скасування бронювання для рятувальників писав народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко. А видання ВВС писало, що бронювання скасують також і для поліцейських. На сайті уряду нещодавно зареєстрували петицію про бронь для рятувальників. За лічені дні петиція набрала понад 30 тисяч підписів.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.