ДБР передало до суду справу щодо воєнкома Борисова, який відпочивав на Сейшелах у грудні 2022 року

ДБР підозрює чоловіка у тому, що він підробив медичний документ для виїзду за межі України

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо підробки документів. Обвинувальний акт направлено до суду, повідомила пресслужба ДБР 8 жовтня.

У повідомленні не зазначено ім’я фігуранта справи, але з матеріалів слідства зрозуміло, що мова йде про колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова.

ДБР підозрює чоловіка у тому, що він підробив медичний документ для виїзду за межі України.

«Користуючись своїми тісними робочими та позаробочими зв’язками, ввівши в оману лікуючого лікаря, колишній начальник Одеського обласного ТЦК та СП потрапив у список військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок російської агресії та мають право на лікування за кордоном, після чого, внаслідок службової недбалості посадової особи Держприкордонслужби, самовільно виїхав за межі України та відправився на відпочинок до дороговартісних курортів Сейшельських Островів та Іспанії», – йдеться у повідомленні.

Фігурант обвинувачується у використання завідомо підробленого документа, нез’явлення вчасно на службу без поважних причин і в ухиленні від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчинене в умовах воєнного стану. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Борисову також повідомлено про підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму у понад 142 млн гривень і набуття активів, які перевищують законні доходи.

24 липня 2023 року ДБР затримало колишнього воєнкома, суд взяв його під варту на 60 діб із можливістю внесення застави у 150 мільйонів гривень.

Борисов публічно не коментував порушені проти нього провадження.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДБР: ексвоєнкома з Одещини Борисова затримали вдруге – йому повідомили про нову підозру