Блінкен також не поїде до Німеччини – Держдеп США

За словами речника Держдепартаменту Метью Міллера, Ентоні Блінкен мав супроводжувати Байдена

Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував заплановану поїздку до Німеччини наприкінці цього тижня після того, як президент США Джо Байден заявив, що відкладає запланований візит через ураган Мілтон.

За словами речника Держдепартаменту Метью Міллера, Блінкен мав супроводжувати Байдена, але, враховуючи нові обставини, він тепер повернеться до США з Лаосу.

Раніше у Білому домі повідомили, що Джо Байден відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини й Анголи, щоб спостерігати за підготовкою до урагану «Мілтон» і реагування на нього. На коли саме відкладається поїздка – у Білому домі не уточнили.

Читайте також: Дозвіл використовувати далекобійну зброю по цілях у РФ обговорять на «Рамштайні» 12 жовтня – Рютте

Байден планував прибути до Німеччини ввечері в четвер, 10 жовтня. У Берліні заплановані його зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. 12 жовтня Байден мав поїхати до землі Рейнланд-Пфальц, де на американській військово-повітряній базі в Рамштайні відбудеться зустріч щодо України.

Там, зокрема, мала відбутися і зустріч президента США із президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.