Уряд розірвав угоду з Білоруссю про збереження міждержавних секретів

Кабмін денонсував Угоду про взаємне забезпечення збереження міждержавних секретів із Білоруссю

Кабмін денонсував Угоду про взаємне забезпечення збереження міждержавних секретів із Білоруссю, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Денонсовано Угоду про взаємне забезпечення збереження міждержавних секретів, вчинену 22.01.1993 у Мінську», – написав він.

Раніше, 15 березня, уряд схвалив проєкт Закону «Про денонсацію угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Білорусь про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білорусь: як «русский мир» в умовах державної двомовності знищує національну мову

Офіційно білоруська армія не бере участі у повномасштабній війні Росії проти України, проте Олександр Лукашенко надав територію Білорусі для проїзду та тимчасової дислокації російських військ, а з території Білорусі завдавалися ракетні удари по Україні. Через пособництво у війні проти України та масових репресій США, ЄС та Великобританія запровадили проти Білорусі санкції.

Крім того, до Білорусі нібито для «оздоровлення» вивозять дітей із окупованих територій України. Європарламент у вересні засудив участь Лукашенка у російській агресії проти України та вивезенні дітей, закликавши Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видати ордер на його арешт.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лукашенко: в Білорусі розміщені десятки російських ядерних боєприпасів