Білорусь: у Брестській області затримали 10 людей за участь у протестах

Демонстрація в Бресті, 16 серпня 2020 року

У Брестській області затримали «10 активних учасників масових заворушень», про це повідомляє Управління внутрішніх справ Брестського облвиконкому.

Затримані – жителі Бресту, Брестського та Дорогичинського районів віком від 18 до 40 років. Зараз вони в ізоляторі тимчасового тримання.

Їх підозрюють у тому, що вони 10 серпня і вночі 11 серпня «вдавалися до насильства щодо співробітників органів внутрішніх справ», «кидали в них каміння, палиці, металеві предмети, запускали фаєри, пошкоджували державну власність на центральних вулицях міста».

Кров, світлошумові гранати і сльозогінний газ. У Білорусі силовики жорстоко розігнали протестувальників після виборів (фоторепортаж)

Правоохоронні органи порушили кримінальні справи за фактами масових заворушень, хуліганства, насильства та погроз насильства щодо працівників міліції.

У Мінську й інших містах Білорусі від вечора 9 серпня тривають акції протесту. Люди протестують проти результатів виборів президента, на яких, за офіційними даними, перемогу здобув чинний голова держави Олександр Лукашенко. Він є президентом Білорусі вже 26 років.

Читайте також: Урок для вчителів: Білоруси випускають гнів після виборів на школи, вчителі яких визнали результати виборів

Люди заявляють, що результати виборів, за якими Лукашенко отримав 80% голосів, а його головна конкурентка Світлана Тихановська – 10%, були сфальсифіковані.

Силовики жорстоко розганяли демонстрантів, били їх, застосовували гумові кулі, кийки, водомети, сльозогінний газ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Українці Берестейщини. Минуле і нинішні протести в Білорусі