Росія: у двох областях влада заявила про атаку БПЛА, у соцмережах пишуть про диверсантів у Брянській області

Будинок у Бєлгородській області нібито під час рейду російських добровольчих підрозділів. Фото, яке опублікувала місцева російська влада 23 травня 2023 року

Губернатор Псковської області Михайло Ведерніков повідомив про атаку безпілотників на будівлю нафтопроводу.

За його словами, вранці 27 травня біля села Литвинове внаслідок вибуху пошкоджено щонайменше одну адміністративну будівлю нафтопроводу. Попередньо, його атакували два безпілотники. За словами чиновника, ніхто не постраждав.

Губернатор Бєлгородської області Вʼячеслав Гладков також заявив про дві атаки за допомогою БПЛА у селищі Майський і Октябрський.

Крім того, телеграм-канал Baza стверджує, що у Тверській області два безпілотники атакували нафтопереробну станцію неподалік села Єрохіно, яке обслуговує нафтопровід «Дружба».

Також Baza з посиланням на джерела повідомляє про диверсантів, які нібито намагаються прорватися до Брянської області. Повідомляється, що на дорозі Бровничі – Сушани дрон-камікадзе нібито атакував автомобіль «Нива», загинули двоє військових.

Офіційно місцева російська влада про це не повідомляє. Перевірити ці дані незалежно наразі неможливо.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Представник ГУР МОУ про «Бєлгородську операцію», «повстання у РФ», долю Лукашенка і Пригожина. Ексклюзив

Раніше цього тижня у соцмережах і медіа з’явилися повідомлення про бойові зіткнення ​на українсько-російському кордоні між Бєлгородською областю Росії та Харківщиною.

«Російський добровольчий корпус» та легіон «Свобода Росії», які взяли на себе відповідальність за рейд до Бєлгородської області Росії, заявили, що він мав на меті виконати «бойову й політичну задачу».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На час рейду до Росії добровольці брали відпустки в ЗСУ – Барановський

В Україні причетність до рейду заперечили. У Держдепартаменті CША, коментуючи ситуацію у Бєлгородській області, заявили, що «чітко дали зрозуміти українцям», що «не заохочують» удари по цілях всередині Росії, проте Україна має право вирішувати, як проводити військові операції.