Байден розраховує найближчим часом поговорити з лідером Китаю

Але Джо Байден відмовився повідомити, коли саме планується ця розмова

Президент США Джо Байден заявив, що він розраховує найближчим часом поговорити з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, повідомляє агенція Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи буде він говорити з Сі найближчим часом, Байден відповів «так», але він відмовився повідомити, коли саме планується ця розмова.

Джо Байден і Сі Цзіньпін у листопаді минулого року провели переговори на Балі. Тоді, серед іншого, обговорювалася ситуація в Україні.

Напередодні агенція Reuters з посиланням на свої джерела повідомила, що президент Китаю Сі Цзіньпін наступного тижня планує відвідати Росію, щоб зустрітися зі своїм колегою Володимиром Путіним.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США закликають голову Китаю провести переговори з Зеленським – радник Байдена

Плани щодо візиту з’явилися на тлі того, що Китай пропонував стати посередником у встановленні миру в Україні, що було сприйнято на Заході скептично, враховуючи дипломатичну підтримку Китаєм Росії.

Читайте також: Влада Китаю має визначитися, чи справді хоче стати на сторону Путіна – Кірбі

Російське інформаційне агентство ТАСС у січні повідомило, що Путін запросив Сі відвідати Росію навесні. Минулого місяця видання The Wall Street Journal повідомило, що візит може відбутися у квітні або на початку травня.