Байден на Генасамблеї ООН закликав Ізраїль і «Хамас» завершити роботу над пропозицією про припинення вогню

«Настав час для сторін завершити роботу над її умовами», – сказав Джо Байден про угоду, укладену за посередництва США, Катару та Єгипту.

Під час свого виступу на Генасамблеї ООН президент США Джо Байден закликав Ізраїль і угруповання «Хамас», яке визнано терористичною організацією Сполученими Штатами і Євросоюзом, завершити роботу над пропозицією про припинення вогню, над якою Вашингтон працював протягом декількох місяців з країнами-партнерами в регіоні.

«Настав час для сторін завершити роботу над її умовами», – сказав він про угоду, укладену за посередництва США, Катару та Єгипту.

Байден заявив, що світ «не повинен здригнутися від жахів 7 жовтня» – коли «Хамас» здійснив рейд на південь Ізраїлю, вбивши 1200 людей і взявши понад 250 заручників, які, за словами Байдена, «проходять через пекло» разом з невинним цивільним населенням в Газі.

За його словами, угода, запропонована США, Катаром і Єгиптом, «поверне заручників додому і забезпечить безпеку Ізраїлю і Гази, полегшить страждання в Газі і покладе край цій війні».

Читайте також: США відправляють додаткові сили на Близький Схід через загострення між Ізраїлем і «Хезболлою» – Райдер

Він також застеріг від «повномасштабної війни» в Лівані, де бойові дії перемістилися і де сотні людей були вбиті напередодні в результаті ізраїльських ударів, спрямованих на викорінення бойовиків «Хезболли», визнаної Сполученими Штатами терористичною організацією, і їхніх запасів боєприпасів.

«Повномасштабна війна не в інтересах нікого. Незважаючи на те, що ситуація загострилася, дипломатичне рішення все ще можливе», – сказав Байден, також наголосивши, що ООН повинна працювати над тим, щоб Іран «ніколи, ніколи не отримав ядерну зброю».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генасамблея ООН закликала Ізраїль залишити окуповані території. В МЗС відреагували