«Будемо вдячні Франції за роботу з партнерами щодо спільного бачення завершення війни» – Зеленський після зустрічі з Барро

Володимир Зеленський також подякував Франції за підтримку «плану перемоги» України

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із міністром закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро, який перебуває з візитом у Києві.

«Дякую Франції за підтримку Плану перемоги – пунктів, які дійсно можуть наблизити реальну дипломатію та справедливий мир. І будемо вдячні Франції за роботу з іншими нашими партнерами, щоб було спільне бачення того, що тільки чесне завершення війни реально може гарантувати надійний мир», – йдеться у його повідомленні в телеграмі.

Раніше сьогодні Жан-Ноель Барро на пресконференції з очільником МЗС України Андрієм Сибігою заявив, що Франція підтримує «план перемоги» України, Париж готовий продовжувати допомагати Києву.

Читайте також: У НАТО поки немає консенсусу щодо запрошення України – представник адміністрації Байдена

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. За словами президента, першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Минулого тижня Зеленський представив цей план у Британії, Франції, Німеччині та Італії. Перед цим він представив «план перемоги» у США.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський: скепсис щодо України в НАТО залишився в Німеччини, із США ситуація стала кращою
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Формула інтеграції України до НАТО. Зеленський і Залужний говорять про головний інструмент