Балух вживає знеболювальні препарати – адвокат

Український активіст Володимир Балух

Український активіст Володимир Балух вживає знеболювальні препарати через сильний біль, повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання.

«У мого підзахисного хворобливий вигляд, він себе дуже погано почуває. Володимира мучить сильний головний біль, запаморочення, біль у спині й печінці. Він вживає знеболювальні препарати. Ситуація з голодуванням залишається без змін», – розповіла адвокат.

10 вересня російський Верховний суд Криму не задовольнив апеляційну скаргу адвоката на відмову Залізничного райсуду Сімферополя в умовно-достроковому звільненні українського активіста Володимира Балуха. Сам Балух брав участь у засіданні суду по відеозв’язку із СІЗО.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу – 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.

У своєму останньому слові Балух акцентував увагу на політичному мотиві кримінальної справи.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Після місяця повної відмови від прийому їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50–70 грамів сухарів із чорного хліба і чай із медом), який підтримує «балансування на нульовій позначці».

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, встановлений на подвір’ї його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні українського активіста.