Бахмут має особливість, яка ускладнює процес деокупації – Маляр

Бахмут на Донеччині, 22 червня 2023 року.

Бахмут має особливість, яка ускладнює процес деокупації, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Звільнення цього напрямку має свою особливість, яка ускладнює процес. Місцевість Бахмута і передмістя має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів. Все це свого часу готувалось нашими військовими та місцевою владою для оборони, власне що і допомогло так довго ії тримати. Але зараз ці укріплення і опорні пункти зайняв ворог, тому щоб звільнити ці землі треба дещо більше зусиль і терпіння», – написала вона у телеграмі.

За її словами, українські війська станом на 27 червня у Бахмут не заходили, наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже 4-й день – українські захисники щодня просуваються по флангах.

«Під час планування наступальних дій на сході наші військові враховували факт протиріч між «Вагнером» та чинною російською владою», – додала Маляр.

Читайте також: Під Бахмутом ЗСУ взяли в полон найманців ПВК «Ветерани» – Череватий

Напередодні у ЗСУ повідомили, що на Бахмутському напрямку українські війська тримають ініціативу і продовжують штурмові дії – ЗСУ просунулись на 600-1000 метрів.

Британська розвідка 26 червня заявила, що Україна активізувала атаки в районі Бахмута на Донеччині. «Українські сили досягли прогресу як на північному, так і на південному флангах міста», – повідомила британська сторона.

Американський Інститут вивчення війни повідомив у щоденному огляді з посиланням на «російські джерела», що війська РФ 25 червня відбили українські атаки в районі Бахмута, водночас українські сили просунулися на південний захід від Великої Новосілки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Битва за Бахмут. Хроніка оборони міста-фортеці (оновлюється)

Контрнаступ на Запоріжжі: як ЗСУ воює на американських M2Bradley – Ексклюзивний фоторепортаж