Байден не планує зустрічатися з російською делегацією на саміті G20 – Салліван

На питання, чи вважає він, що було б краще, якби Путін взяв участь у події, Джейк Салліван відповів, що «краще спитати в Путіна й Кремля, чому він вирішив не приїздити»

Президент Сполучених Штатів Джо Байден планує провести низку двосторонніх зустрічей на полях саміту «Групи 20», але не з представниками Росії, повідомив р​адник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу 10 листопада.

Зокрема, за його словами, президент США сподівається вперше зустрітися з новими прем’єр-міністрами Великої Британії та Італії Ріші Сунаком та Джорджею Мелоні, які нещодавно заступили на свої посади.

Читайте також: Зеленський не виключає переговорів з Росією, але з «іншою»

Водночас Байден не планує зустрічатися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, який очолить російську делегацію – про це Салліван сказав у відповідь на питання про те, чи планує він обговорити з ним питання ув’язнених у Росії американців Бріттні Ґрайнер та Пола Вілана.

«У президента немає планів зустрічатися з міністром закордонних справ Росії», – сказав він.

На питання, чи вважає він, що було б краще, якби Путін взяв участь у події, Салліван відповів, що «краще спитати в Путіна й Кремля, чому він вирішив не приїздити».

Читайте також: Зеленський візьме участь у саміті G20 – речник

«Що я можу сказати, так це те, що президент Байден збирається просувати позитивний порядок денний щодо всіх питань, які я виклав, і він робитиме це незалежно від того, хто сидітиме в кріслі з російської сторони», – зазначив Салліван.

Видання Bloomberg повідомило 9 листопада, що президент Росії Володимир Путін не буде присутній на саміті G20 в Індонезії 15-16 листопада.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна не братиме участі в G20, якщо там буде Путін – Зеленський