Байден 18 жовтня говоритиме про Україну з союзниками під час візиту до Берліна

Поїздка відбувається незадовго до виборів у США, які можуть кардинально змінити роль Америки на світовій арені

Президент США Джо Байден 18 жовтня намагатиметься зміцнити співпрацю з ключовими європейськими партнерами з питань війни РФ проти України й конфлікту на Близькому Сході під час свого сьогоднішнього візиту до Берліна.

Високопосадовець адміністрації США на брифінгу 17 жовтня дав зрозуміти, що Україна буде головною темою візиту, який проходить в останні місяці президентства Байдена і, ймовірно, буде його останньою поїздкою до Європи на посаді президента.

За словами чиновника, Байден прагне переконатися, що Україна має все необхідне для самозахисту.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білий дім: Байден не зможе зустрітися із Зеленським у Німеччині, але поговорить з ним незабаром

Поїздка відбувається незадовго до виборів у США, які можуть кардинально змінити роль Америки на світовій арені.

Під час візиту президент США планує зустрітися із німецьким канцлером Олафом Шольцом, президентом Франції Емманюелем Макроном і прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

«Європейська четвірка» планувала зустрітися минулого тижня з президентом України Володимиром Зеленським на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині. Зустріч була скасована, оскільки Байден відклав свою поїздку через ураган «Мілтон», що наближався до південного сходу США.

Засідання Контактної групи з питань оборони України «Рамштайн» під головуванням Байдена проведуть онлайн у листопаді, повідомили 16 жовтня у Білому домі. Точної дати поки не оголошували.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: План перемоги і завершення війни. Що запропонував Зеленський, щоб досягти миру?