Зв’язку із рідними немає, інформацію дізнаємось з новин – дружина «азовця»

За словами жінки, захисникам Маріуполя наразі «дуже складно». Насамперед через те, що у них немає можливостей надавати медичну допомогу пораненим бійцям

Рідні захисників Маріуполя не мають із ними зв'язку та дізнаються усю інформацію з новин. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила дружина одного із бійців полку «Азов» Ярослава Іванцова.

«Тобто, якщо і є такий зв'язок, то його зробили для того, щоб командний склад міг спілкуватися з владою та іншими джерелами, щоб повідомляти нам якісь новини. Саме з моїм чоловіком, із чоловіком доньки зв'язку наразі немає», – пояснила вона.

За словами жінки, захисникам Маріуполя наразі «дуже складно». Насамперед через те, що у них немає можливостей надавати медичну допомогу пораненим бійцям.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Помирають в страшних муках»: «Азов» просить Зеленського врятувати з «Азовсталі» поранених бійців

«Там понад 500 поранених хлопців, які потребують термінової допомоги. Вони помирають від того, що не надається ця допомога, бо немає ліків, немає перев'язочник матеріалів, немає знеболювальних», – розповіла дружина одного із бійців полку «Азов».

Вона наголосила, що рідні захисників Маріуполя вимагають від української влади та світової спільноти допомогти врятувати українських військових за процедурою extraction.

Удень 6 травня на території заводу «Азовсталь» російські війська з ПТРК атакували евакуаційне авто, внаслідок чого один український боєць загинув і ще 6 поранені.

У полку «Азов» наголошують, що війська РФ продовжують порушувати всі домовленості та не дотримуватись гарантій безпеки при евакуації цивільного населення.

У Генштабі ЗСУ вранці повідомляли, що російські війська продовжують блокувати оборонців «Азовсталі», а в окремих районах, за підтримки авіації, вони поновили штурмові дії.

Раніше у полку «Азов» закликали світову спільноту забезпечити виведення з приміщень «Азовсталі» поранених військових та цивільних. Російська сторона на це не погоджувалась. Проте останнім часом вдалося вивезти кілька сотень цивільних людей з Маріуполя.