Аварія в Чехії: RegioJet виведе з експлуатації тип вагонів, у яких загинули українки 

Пожежники працюють на місці аварії потяга в Пардубіце, Чхія, 6 червня 2024 року

Компанія RegioJet виведе з експлуатації всі спальні вагони того ж типу, в яких в аварії в чеському місті Пардубіце загинули чотири жінки, серед яких двоє громадянок України.

Місцеві ЗМІ пишуть, що ймовірно, через це перевізнику доведеться обмежити роботу нічних рейсів.

Пізно ввечері 5 червня поблизу чеського міста Пардубіце сталася масштабна аварія потягів. Пасажирський потяг «Прага – Кошице» чеської компанії RegioJet зіткнувся з вантажним. До його складу входять причіпні вагони до українського міста Чоп, які розташовані в середині потяга.

За повідомленням «Чеської залізниці», поранень зазнали 22 людини, їх із травмами різного ступеня тяжкості доставлено до шпиталів навколишніх міст Хрудім, Пардубіце, Градець Кралове.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Аварія у Чехії: серед загиблих немає пасажирів з причіпних вагонів до Чопа – «Укрзалізниця»

Чеська компанія RegioJet має ще 13 таких вагонів, австрійського виробництва 1980-х років, але пообіцяла їх більше ніколи не використовувати. Причиною є недоліки конструкції, які виявилися під час аварії в Пардубіце і раніше під час аварії в Австрії у 2018 році, і про які компанія заявляє, що досі не знала.

Аварія в Пардубіце стала наймасштабнішою в Чехії за останні 30 років.

За оцінкою залізничної інспекції Чехії, пасажирський потяг пропустив знак заборони руху і в’їхав на колію для вантажного поїзда. Чи була це технічна несправність, чи людська помилка – інспекція ще з’ясовує.

Your browser doesn’t support HTML5

Консулка України в Брно про зіткнення потягів у Чехії (відео)