Ракетна атака РФ по Україні: відомо про 20 загиблих і 50 поранених

Люди допомагають розбирати завали в лікарні «Охматдит», яка пошкоджена внаслідок атаки РФ, 8 липня 2024 року

Через російську ракетну атаку по Україні загинули близько 20 людей, близько 50 поранені, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Сьогоднішній ранок вчергове довів, що Росія – країна терористів та виродків. Десятки ракет по містах у годину-пік. Удар по найбільшій дитячій лікарні країни. Також росіяни завдали удару по Дніпру,Кривому Рогу, Донеччині. Загалом внаслідок ранкової атаки РФ по Україні загинуло близько 20 людей, близько пів сотні поранені», – написав у телеграмі.

За його даними, станом на зараз відомо про 7 загиблих та 25 постраждалих внаслідок атаки по Києву. Клименко додав, що рятувальники на місцях роблять усе, щоб врятувати з-під завалів і надати допомогу людям.

Читайте також: Через атаку РФ у Кривому Розі загинули 10 людей, понад 30 постраждали – влада

Вранці 8 липня війська РФ масовано атакували Україну. За даними президента Володимира Зеленського, сили РФ випустили понад 40 ракетами різних типів, атаки зазнали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ.

У Києві, за даними місцевої влади, падіння уламків ракет зафіксовані в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах. Внаслідок атаки є загиблі і поранені, пошкоджена дитяча лікарня.

Читайте також:Удар РФ по Києву: пацієнтів дитячої лікарні «Охмадит» евакуюють, під завалами ще є люди

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.