Ракети ATACMS будуть, «настане момент – ми всі це побачимо» – Зеленський

Запуск ракети ATACMS, фото ілюстративне

Україна наполегливо працює над отриманням далекобійної зброї, і результати цієї роботи будуть помітні через певний час. Про це, як повідомляє 22 вересня офіційний сайт глави держави, заявив президент України Володимир Зеленський, спілкуючись із українськими журналістами у Вашингтоні.

Президент зазначив, що мав важливі зустрічі в столиці США. Зокрема, відбулися відверті розмови з американськими конгресменами. Зеленський зауважив, що під час зустрічі з конгресменами обговорювалися певні плани, а також необхідна Україні допомога.

«Це відзначили і в Білому домі, що ми спілкувалися з конгресменами. До мене звертався і Пентагон із цим. Мій голос чують, і саме такі прямі розмови треба проводити», – зазначив глава держави.

Щодо перспектив надання Україні ракет ATACMS Володимир Зеленський акцентував, що йдеться загалом про посилення далекобійних можливостей України.

«Ми над цим питанням дуже довго й потужно працюємо. І буде так само, як із F-16. Ми розуміємо, як буде. І настане момент – ми всі це побачимо», – резюмував президент.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Адміністрація Байдена оголосила про новий пакет допомоги Україні на 325 млн дол

21 вересня Міністерство оборони США на своєму сайті повідомило, що за оголошенням президента США Джо Байдена, передає Україні новий пакет допомоги, щоб «задовольнити критичні потреби України у сфері безпеки та оборони». Американська сторона попередила, що поки про надання Києву далекобійних ракет ATACMS не йдеться.