Є певний супротив створенню трибуналу для покарання Росії – Арахамія

Для того, щоб змінити цю ситуацію, Україна, за словами Арахамії, наразі намагається «увімкнути увесь спектр інструментів парламентської дипломатії»

У міжнародних партнерів України є певний супротив щодо створення трибуналу для покарання Росії. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив голова парламентської фракції «Слуга народу», член комітету з питань нацбезпеки та оборони Давид Арахамія.

«Це в деяких випадках виглядає як супротив демократичний, а в деяких, ми вважаємо, що є підігрування агресору», – зазначив він.

Для того, щоб змінити цю ситуацію, Україна, за словами Арахамії, наразі намагається «увімкнути увесь спектр інструментів парламентської дипломатії».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Не треба чекати, поки Росія програє». Лауреатка «Нобеля» закликає якнайшвидше покарати РФ за війну в Україні

«Нам дуже важливо добитись реакції США, Франції та Німеччини. І ми вже маємо майже позитивні відгуки», – підсумував Арахамія.

7 жовтня Верховна Рада закликала Організацію Об’єднаних Націй, парламенти й уряди держав-членів ООН, Європейський союз, Раду Європи створити спеціальний міжнародний трибунал щодо злочину агресії Росії проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Я сказав, що Путін має сидіти, і це не викликало заперечень» – Малюська про зустріч із міністрами країн G7

30 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наступний рік стане визначальним для притягнення до відповідальності керівництва Росії за воєнні злочини, вчинені в Україні.

23 листопадав інтерв'ю Радіо Свобода правозахисниця Олександра Матвійчук, яка долучена до роботи України над створенням міжнародного трибуналу, наголосила, що Україні потрібно якнайшвидше ратифікувати Римський статут, який лежить в основі роботи Міжнародного кримінального суду, щоб домогтися покарання Росії за воєнні злочини в Україні.