Арахамія відповів на звинувачення Дубінського щодо «плівок Деркача»

Давид Арахамія, голова фракції «Слуга народу», народний депутат

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає звинувачення з боку колишнього колеги Олександра Дубінського проявом особистої образи.

«На людину наклали санкції, це справді боляче. Ти і члени твоєї родини не можуть навіть картки Mastercard або Visa мати, Youtube у людини відключили, хоча він великий ютубер. Я його, з одного боку, ніби розумію. Я не розумію його неконструктивної позиції, коли він свої емоції, свою образу починає виплескувати на всіх навколо, не думаючи про те, що в першу чергу винен сам він. Тому що він справді публічно висловлювався, відправляв якісь листи до Конгресу (США) і так далі», – сказав Арахамія Youtube-каналу PavlovskyNEWS.

Виключений із владної партії «Слуга народу» депутат Верховної Ради Олександр Дубінський стверджує, що до оприлюднення депутатом Верховної Ради Андрієм Деркачем так званих «плівок Порошенка – Байдена» причетний Офіс президента Володимира Зеленського.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дубінський стверджує, що офіс Зеленського причетний до публікації «плівок Деркача»

«Саме Офіс президента Зеленського вимагав від мене участі в створенні слідчої комісії Верховної Ради за темою «плівок Порошенка – Байдена». І саме Офіс президента вимагав від мене участі в тій пресконференції, де Деркач опублікував відповідні плівки. Так от, спеціально для аферистів і шахраїв із вулиці Банкової нагадую, що я тоді від участі в цій афері відмовився. І тоді створювати слідчу комісію довелося особисто голові фракції «Слуга народу» в парламенті Давиду Арахамії», – заявив Дубінський.

В Офісі президента України наразі не коментували звинувачень Дубінського.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Путін тримав під наглядом діяльність українського депутата Андрія Деркача» – розвідка США

19 травня 2020 року депутат Верховної Ради Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи, на яких, за його твердженням, записана розмова колишнього президента України Петра Порошенка з Джо Байденом і держсекретарем США Джоном Керрі. Серед інших тем у розмовах людей на плівці згадується і відставка Шокіна. У той час його відомство займалося розслідуванням діяльності в Україні компанії Burisma, в якій працював син Байдена Гантер Байден.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Петро Порошенко відреагував на «плівки Деркача»

На іншому записі людина з голосом, схожим на голос Байдена, стверджує, що умовою для надання 1 мільярда доларів кредитних гарантій Україні є зміна генерального прокурора і уряду.

У штабі Джо Байдена відреагували на «плівки Деркача», назвавши їх «повністю відредагованими». Про це заявив речник Ендрю Бейтс, повідомляє The Washington Post.

«Вони значною мірою відредагували записи, і це все не більше, ніж дірка від бублика, яка не отримала розголосу», – сказав Бейтс.

У Байдена вважають, що оприлюднення цих записів – це продовження давньої російської спроби йому нашкодити. Представники колишнього віцепрезидента також зазначають, що у цьому може бути замішана російська державна телевізійна компанія Russia Today, й натякнули на звʼязок Деркача з Росією.

Народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко підтримав версію російської провокації. Він заявив, що нині «п’ята колона Кремля розпочала масштабну спецоперацію проти України» і через втягування у передвиборчу боротьбу у США намагається підірвати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами.

Президент України Володимир Зеленський 20 травня заявив, що «плівки Деркача» можуть призвести до кримінальної справи проти Порошенка за звинуваченням у держзраді. При цьому Офіс генпрокурора вже порушив кримінальну справу про державну зраду і зловживання владою щодо Порошенка.

Справжність аудіозаписів офіційно не підтверджена.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дубінський виключений з партії «Слуга народу» – офіційно