АМКУ не дозволив французькій компанії купити оператор Lifecell

Woman at home relaxing on sofa couch reading email on mobile wifi connection/shutterstock

Антимонопольний комітет України днями дозволив французькій компанії DVL Telecom набути контроль над компанією Datagroup Holding Limited, зареєстрованій на Кіпрі – про це відомство заявило 11 березня.

Крім того, Комітет розглянув заяви щодо набуття контролю компанією DVL Telecom над телекомунікаційною компанією «лайфселл» і компаніями «Глобал Білгі» та «Укртауер», які входять до групи «Лайфселл». За повідомленням, Комітет виявив підстави для заборони купівлі «лайфселл» і «Укртауер», відтак продаж «Глобал Білгі», який входить до тієї ж транзакції, також не може бути погоджений.

Читайте також: АРМА та «Укрнафта» досягли компромісу щодо заправок Glusco, договір на управління не розриватимуть

«Також під час розгляду заяв щодо набуття компанією «DVL Telecom» контролю над Групою Лайфселл виникла необхідність перевірки відносин контролю учасників концентрації, зокрема Групи Лайфселл та Групи Turkcell, з особою, до якої застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) рішенням Ради національної безпеки і оборони України», – заявив АМКУ.

У грудні 2023 року стало відомо, що Turkcell продає компанії Lifecell, Global Bilgi та Ukrtower французькій групі NJJ, до якої входить DVL Telecom.

У жовтні виконавчий директор Lifecell Ісмет Язиджи заявив агентству «Інтерфакс», що співвласник російської «Альфа-Груп» Михайло Фрідман, який перебуває під санкціями України, володіє 7,49% акцій компанії-власника оператора Turkcell через фонд IMTIS Holdings.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суд заборонив стягувати плату за паркування у Києві через завищені тарифи – АМКУ