Кабмін затвердив зміни для посилення військового обліку – Умєров

Кабінет міністрів України затвердив важливі зміни для посилення військового обліку та відстеження порушення законодавства, каже Рустем Умєров

Кабінет міністрів України затвердив важливі зміни для посилення військового обліку та відстеження порушення законодавства, йдеться у заяві міністра оборони Рустема Умєрова.

«Україна продовжує цифровізацію оборонної сфери, роблячи процес призову на службу в армію більш справедливим та ефективним. Кабінет міністрів затвердив важливі зміни для посилення військового обліку та відстеження порушення законодавства», – зазначив Умєров.

За його словами, тепер територіальні центри комплектування, СБУ, розвідувальні органи та Нацполіція обмінюватимуться даними через електронну систему.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чернєв: «офіційного запиту немає», але з боку США порушувалось питання зниження мобілізаційного віку

Міністр зазначив, що «це дасть змогу правоохоронцям швидко та ефективно отримувати інформацію про порушників і доставляти їх до ТЦК або відповідних органів».

«Цифровізація підвищує прозорість і допомагає краще організувати роботу з комплектування наших Сил оборони. Це рішення про відновлення справедливості щодо тих, хто сумлінно виконує свій обовʼязок перед Батьківщиною», – наголосив Умєров.

Глава Міноборони підкреслив, що «нові правила також посилять обороноздатність країни, роблячи армію сильнішою, а військовий облік - більше прозорим».

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані. Оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мобілізації з 18 років в Україні наразі не передбачається – президент