Армія РФ пробивається до Мирнограда: і намагається «дотиснути» Вугледар

Російська армія просунулась у Миколаївці, Красному Яру та Крутому Яру, повідомив проєкт DeepState повідомив увечері 27 вересня. Йдеться про північно-західну околицю Очеретинського виступу, між містами Гродівка та Новогродівка, за які йдуть запеклі бої.

Тепер, судячи з карти, агресорові тут залишилося близько двох кілометрів до околиць Мирнограда – міста-супутника Покровська.

Мала Росія успіхи і біля Вугледару – «згризла» шматок території на захід від міста. Тепер Вугледар затиснутий позиціями російської армії із заходу та сходу, а з півночі єдина траса до міста через Богоявленку перебуває під вогневим контролем армії РФ.

На цьому тлі президент США Джо Байден оголосив про пакет військової допомоги Україні майже на 8 мільярдів доларів – туди вперше увійдуть крилаті авіаційні бомби AGM-154 JSOW.

Як заявив американський лідер, він особисто очолить засідання наступної Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») 12 жовтня в Німеччині, де обговорюватимуть подальшу підтримку України.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому армія Росії повернула від Покровська на Вугледар? Пояснює офіцер ЗСУ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Урбіцид на Донбасі: навіщо Росія стирає на порох міста сходу?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На одну бригаду ЗСУ Росія кидає до семи – комбат про Вугледарський напрямок