З травня бойовики будують нові укріплення біля Гранітного. ЗСУ не відстають

Лінія розмежування у селищ Гранітне та Нова Мар'ївка

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ починаючи з травня 2021 року фіксує розширення траншей та укріплень вздовж лінії розмежування на півдні Донецької області. При цьому їх розширення відбувається з обох сторін конфлікту. Радіо Донбас.Реалії покаже, що це за район.

Про розширення мережі траншей СММ ОБСЄ повідомляє у своєму звіті. Але ще 21 травня повітряне спостереження ОБСЄ виявило продовження траншей неподалік Нової Мар'ївки, що перетинає дорогу з півночі на південь і проходить далі вздовж іншої дороги в південному напрямку. За оцінкою спостерігачів, це продовження траншеї використовувалося для зміцнення існуючих окопів збройних формувань.

Ці укріплення знаходяться на захід від Нової Мар’ївки, що підконтрольна російським гібридним силам, у напрямку до лінії розмежування та позицій Операції Об’єднаних Сил України.

Позиції російських гібридних сил навколо Нової Мар'ївки

Мережу траншей навколо селища добре видно на супутникових знімках

Натомість навпроти – з боку українських сил, на схід від селища Гранітне, теж триває процес розширення траншей та укріплень. Про це йдеться у тому ж звіті СММ ОБСЄ.

Селище Гранітне (підконтрольна територія) та Нова Мар'ївка (непідконтрольна територія) розділені лінією розмежування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чергову базу зберігання танків та артилерії виявили на окупованій частині Донбасу

Росія у конфлікті на Донбасі

Протягом семи років Росія заперечує свою участь у війні на Донбасі, заявляючи, що у захопленні українських міст могли брати участь хіба що російські добровольці. Західні та українські спільноти розслідувачів і журналісти виявили численні факти підтримки конфлікту з боку Росії: були поіменно встановлені понад 2 тисячі російських військових, що воювали на Донбасі, 50 типів зброї російської армії, артилерійські обстріли з російської території та медалі за бойові операції на українській території, а українське слідство веде кримінальні справи проти офіцерів, які керували обстрілом Маріуполя, та російських громадян, які підозрюються у катуваннях людей.

ОСТАННІЙ ВИПУСК РАДІО ДОНБАС.РЕАЛІЇ:

Ми працюємо по обидва боки лінії розмежування. Якщо ви живете в ОРДЛО і хочете поділитися своєю історією – пишіть нам на пошту Donbas_Radio@rferl.org, у фейсбук чи телефонуйте на автовідповідач 0800300403 (безкоштовно). Ваше ім'я не буде розкрите.