«Дуже багато політиків у Києві не розуміють, що відбувається на Закарпатті»: мер Берегового про українсько-угорське питання

Your browser doesn’t support HTML5

Однією із причин незадоволення Угорщини політикою України був закон про нацменшини, ухвалений 2018 року. Минулого тижня Україна ухвалила новий закон, який суттєво розширює права національних меншин, у тому числі дозволяє навчання у школі мовою нацменшин.

Одразу після цього лідери угорських громад на Закарпатті звернулися до прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та керівництва Європейського союзу із закликом підтримати євроінтеграцію України. Акцентують на тому, що новий закон про національні меншини «суттєво відображає інтереси національних меншин і користується повною підтримкою угорськомовної» громади. Серед підписантів – Золтан Бабяк, голова Берегівської міської територіальної громади, де компактно проживає угорська меншина. Радіо Свобода побувало у Береговому. Чому місцеві підтримують новий закон про нацменшини і прагнуть вступу України до ЄС – в нашому матеріалі.