Юрій Луценко звернувся до консульства Ізраїлю, щоб отримати офіційну інформацію, чи є він громадянином цієї країни

У вівторок заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура має копію ізраїльського документа, в якому мовиться, що Юрій Луценко є громадянином Ізраїлю.
Адвокат Юрій Бергельсон та екс-керівник Інтерполу в Україні Юрій Куліков
Про це повідомив адвокат лідера громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Бергельсон.

Заяву Генпрокуратури про наявність у Луценка ізраїльського громадянства адвокат назвав «необ’єктивною, недостовірною і непрофесійною».

Він нагадав, що раніше про Луценка вже поширювали інформацію, ніби він є громадянином Ізраїлю. «Та історія закінчилася офіційною заявою міністра внутрішніх справ Ізраїлю про те, що Луценко не є громадянином Ізраїлю», — заявив Бергельсон.

У вівторок заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура має копію ізраїльського документа, в якому мовиться, що Юрій Луценко є громадянином Ізраїлю. За словами Кузьміна, Генеральна прокуратура звернулася з запитами до МЗС України, Інтерполу і МВС Ізраїлю, щоб перевірити цю інформацію.

Сам Юрій Луценко категорично заперечує наявність у нього ізраїльського громадянства. У середу він заявив, що отриманий факсом документ, на який посилається Генпрокуратура, є підробкою. Зокрема, за словами колишнього міністра внутрішніх справ України, в цьому папері помилку зробили вже в англійській назві МВС Ізраїлю.

У лютому минулого року деякі засоби інформації поширювали зображення нібито посвідчення громадянина Ізраїлю на ім’я Юрія Луценка. Тоді з’ясувалося, що той документ, набраний із орфографічними помилками, був підробкою.