Міністерство будівництва хочуть реорганізувати у два відомства

Планують створити дві установи: Міністерство регіональної політики і Міністерство з питань житлово-комунального господарства.
Перший заступник міністра будівництва, архітектура і житлово-комунального господарства Анатолій Беркута повідомив журналістам, що заплановано створити дві установи: Міністерство регіональної політики і Міністерство з питань житлово-комунального господарства.

За словами Анатолія Беркути, ці дві галузі перебувають в нерівному становищі. Якщо будівництво – галузь, пристосована до ринкових механізмів, то в житлово-комунальній сфері «ще й кінь не валявся», сказав чиновник. Створення Міністерства житлово-комунального господарства (ЖКГ) передбачає і відновлення управлінь ЖКГ в регіонах, на міському і районному рівнях.

Водночас, зазначив Анатолій Беркута, необхідний також орган, що контролює ціноутворення в тарифах на послуги ЖКГ. На думку першого заступника міністра, це може бути окремий або підпорядкований центральній владі орган, який міг би підправляти місцеву владу, що безпідставно піднімає тарифи.