У придушенні протестів у Сирії загинули принаймні 25 осіб

Демонстранти у Сирії заявляють, що сили безпеки, які з застосуванням танків та іншої бронетехніки ввійшли в місто Дераа на півдні країни, вбили там у понеділок щонайменше 25 людей.

За словами очевидців, на які посилаються агентства, в Дераа перебувають сотні військових і бронетехніка, на вулицях лежать тіла вбитих, а танки стріляють по визначених їм цілях у місті, яке стало осереддям протестів проти авторитарної влади президента Башара аль-Асада.

Тим часом сирійське державне телебачення передало в понеділок заяву представника армії, що війська ввійшли в Дераа на прохання мешканців міста для пошуку в ньому «екстремістських терористичних угруповань».

Також повідомляють про наступ війська у двох околицях столиці Дамаска, селищах Дума та Аль-Маадамія.

Ці повідомлення не мають незалежних підтверджень. Більшість іноземних кореспондентів були видворені з Сирії.

Сусідня Йорданія підтвердила, що Сирія перекрила кордон із нею, неподалік якого розташоване місто Дераа.

За даними правозахисників, від початку нинішніх протестів у Сирії силові структури вбили там уже більш як 350 цивільних людей, із них третина загинула лише протягом останніх трьох днів – уже після рішення Асада скасувати надзвичайний стан, який діяв у Сирії майже півстоліття.

Сполучені Штати Америки заявили в понеділок, що розглядають можливість запровадити цілеспрямовані санкції проти посадовців із Сирії у відповідь на «варте суворого осуду» насильство сирійських урядових сил для придушення протестів. За словами речника Ради національної безпеки США, для того, щоб дати знати, що таке придушення «цілковито неприйнятне», Вашингтон розглядає можливість цілої низки політичних заходів, серед яких і цілеспрямовані санкції.