Cьогодні Києві відбувся мітинг протесту, організований парламентською фракцією "Наша Україна". Перед Кабінетом міністрів демонстранти вимагали повернути 10 мільярдів гривень, які за даними організаторів акції, були приховані урядом у держбюджеті на 2004рік

-- no author -- За даними міліції, в акції взяли участь близько 9 тисяч громадян. Самі організатори стверджують, що кількість учасників сягала 15 тисяч.
На думку народного депутата Тараса Стецьківа, український уряд планує використати частину прихованих у держбюджеті коштів на президентську виборчу кампанію. Так він заявив радіо “Свобода”: “Ми однозначно впевнені, що уряд збирається використати ці 10 мільярдів гривень для того, щоб перед самими виборами, у вересні-жовтні, шляхом дрібних соціальних подачок забезпечити собі зростання рейтингу напередодні президентських виборів 31 жовтня. Янукович думає красиво попіарити. У вересні-жовтні підняти трохи пенсії, трохи зарплати і записати це собі в актив, і показати: от бачите, який я, Янукович, хороший, бо я для народу працюю, а який Ющенко поганий, бо він тільки здіймає галас”.

На мітингу було ухвалена резолюція про збільшення з 1 квітня мінімальної зарплати до 240 гривень, підвищення пенсій та стипендій.

За даними міліції, в акції взяли участь близько 9 тисяч громадян. Самі організатори стверджують, що кількість учасників сягала 15 тисяч.