Посол США Джон Гербст сьогодні узяв участь у офіційному заході Програми колективного зменшення загрози – ліквідації останнього з дванадцяти бомбардувальників Ту-22М3 на Полтавському військовому летовищі

-- no author -- За цією Програмою, розпочатою в липні 2002 року, передбачається ліквідація принаймі 55 бомбардувальників відповідно до угод СНВ-1 та про звичайні збройні сили в Європі. Після знищення останнього бомбардувальника у Полтаві роботи з ліквідації бомбардувальників триватимуть до липня 2004 року у Михайленках.
За цією Програмою, розпочатою в липні 2002 року, передбачається ліквідація принаймі 55 бомбардувальників відповідно до угод СНВ-1 та про звичайні збройні сили в Європі. Після знищення останнього бомбардувальника у Полтаві роботи з ліквідації бомбардувальників триватимуть до липня 2004 року у Михайленках.

Управління Програмою ліквідації важких бомбардувальників здійснюється компанією “Рейтеон Текнікл Сервісис”. Фінансується Програма коштами, виділеними Конгресом США у рамках Програми Колективного зменшення загрози. За цією програмою Україні були надані понад 650 мільйонів доларів на ліквідацію стратегічних наступальних озброєнь та інфраструктури, пов’язаної зі зброєю масового враження.