Група кримських татар розпочала акцію протесту, встановивши наметове містечко на території, яка прилягає до аквапарку в селищі Симеїз (Велика Ялта). Про це повідомив секретаріат Верховної Ради Криму

-- no author -- За офіційною інформацією, 50 наметів були встановлені на ділянці землі, що належить компанії «Кримболгар-південсервіс», яка є власником аквапарку.
За офіційною інформацією, 50 наметів були встановлені на ділянці землі, що належить компанії «Кримболгар-південсервіс», яка є власником аквапарку.

За даними правоохоронців, у наметовому містечку перебувають близько 120 кримських татар, переважно літні люди і підлітки. Значна частина з них прибула в Симеїз із Совєтського району, що на півночі Криму. Головна вимога учасників акції – виділення кримським татарам земельних ділянок на території Великої Ялти.

Раніше цього ж літа подібні захоплення землі репатріантами, які скаржаться на байдужість місцевої влади до їхніх проблем, відбулися в Масандрі, Лівадії та інших місцях Південного узбережжя Криму.