Президент України Леонiд Кучма скористався правом вето і повернув до парламенту зi своїми пропозицiям ухвалений депутатами закон "Про телекомунiкацiї"

-- no author -- Iнформацiя про це розмiщена на офiцiйному сайтi парламенту. Верховна Рада України затвердила закон 9 липня. Документ, зокрема, встановлює спецiальний порядок надання дозволiв (лiцензування) на проведення пiдприємницької дiяльностi у галузi телекомунiкацiй.
Iнформацiя про це розмiщена на офiцiйному сайтi парламенту.

Верховна Рада України затвердила закон 9 липня. Документ, зокрема, встановлює спецiальний порядок надання дозволiв (лiцензування) на проведення пiдприємницької дiяльностi у галузi телекомунiкацiй.

Дiя закону не поширюється на телекомунiкацiйнi мережi, якi не взаємодiють з мережами загального користування, за винятком їх використання в умовах надзвичайних ситуацiй, ситуацiй надзвичайного i вiйськового стану.

Згiдно iз законом, загальна полiтика, стратегiя розвитку i законодавче забезпечення у галузi телекомунiкацiй проводиться Верховною Радою. Державне управлiння у галузi телекомунiкацiй проводиться Кабiнетом мiнiстрiв, центральним органом виконавчої влади у галузi зв''язку й iншими органами державної влади. Закон визначає повноваження Кабмiну i центрального органу виконавчої влади у галузi зв''язку в телекомунiкацiйний галузi.

Органом регулювання у галузi телекомунiкацiй i використання радiочастотного ресурсу є Нацiональна комiсiя з питань регулювання зв''язку. Ця комiсiя є центральним органом виконавчої влади зi спецiальним статусом, пiдконтрольним президенту i пiдзвiтним Верховнiй Радi.