Найближчим часом в Україні буде запроваджена посада уповноваженого з прав військових

-- no author -- Про це під час роботи семінару «Демократичний контроль Збройних Сил та виконання Кодексу поведінки в Центрально-Східній Європі» заявив заступник голови парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Борис Андресюк.
Про це під час роботи семінару «Демократичний контроль Збройних Сил та виконання Кодексу поведінки в Центрально-Східній Європі» заявив заступник голови парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Борис Андресюк.

Ця посада, за його словами, буде запроваджена в інституті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

На переконання Бориса Андресюка, «ця особа, по-перше, значно підсилить контроль за наглядом виконання законів стосовно військовослужбовців. По-друге, надаватиме суттєву допомогу самим військовослужбовцям в реалізації їхніх прав».

Як зазначив Андресюк, посада омбудсмена з прав військових буде запроваджена відразу після ухвалення закону "Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави" і підписання цього документа Президентом України.

Він також нагадав, що зазначений законопроект вже ухвалений у першому читанні, а 19 червня він розглядатиметься в цілому.