Із судами в Одесі треба щось робити, переконані представники “Нашої України”

Із судами в Одесі треба щось робити, переконані представники “Нашої України”
Одеса, 19 квітня 2002 – У після виборчий час судова гілка влади в Одесі, на думку штабу виборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”, працює виключно на користь владі. Деякі останні рішення судів викликають подив, але оскаржити їх практично неможливо.

Чимало політичних партій та блоків в Одесі вже втратили будь-яку надію на справедливе рішення судів. Єдину надію покладають на можливі протести з боку лідера блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка, який постійно спостерігає за перебігом процесу в Жовтневому райсуді Одеси, де кандидат на посаду міського голови Едуард Гурвіц вимагає скасувати ухвалу міськвиборчкому про перемогу Руслана Боделана і вибори депутатів міськради.

Нині в Жовтневому райсуді суді вже четвертий день триває допит свідків, які розповідають про численні факти фальсифікацій в день голосування 31 березня 2002 року на виборчих дільницях Одеси.

Говорить голова Одеського міського штабу блоку “Наша Україна” Володимир Курінний: “Ситуація з судовою післявиборчою практикою в Одесі заслуговує на вивчення на найвищому рівні і глибокого аналізу. Таких рішень, які нині приймають в Одесі, я гадаю, ще не бачила не лише Одеса, але й Україна в цілому, будь-яка інша цивілізована країна світу. Такого ігнорування принципів демократії, волевиявлення – не було вже давно.

Вже після виборів суди в Одесі скасовують реєстрації переможців. Але не це головне. Фактично судді самі призначають переможців на тих чи інших округах… Є приклади, коли людина, яка зайняла третє місце на виборах, стала переможцем за рішенням судді. Переможця і кандидата на другому місті ігнорують. Призначають людей, зручних владі, і вони потрапляють до міської Ради…” – стверджує Володимир Курінний.

Виборчий штаб блоку “Наша Україна” в Одесі не збирається згортати свою роботу в Одесі, а, навпаки, буде порушувати питання про роботу судів, правоохоронних органів, про діяльність адміністративного ресурсу. Тобто про все те, що може бути знову залучене на майбутніх президентських виборах.