Апеляційний суд залишив екс-спікера парламенту Криму під вартою

Апеляційний суд Криму відхилив скаргу захисту обвинуваченого в незаконних операціях із майже 5 тисячами гектарів землі колишнього голови Верховної Ради Криму, а нині депутата кримського парламенту Анатолія Гриценка і залишив у силі рішення суду першої інстанції про арешт до 21 травня.

Адвокати Гриценка наполягали на тому, що законних підстав для продовження термінів утримання їхнього підзахисного в слідчому ізоляторі немає. Вони також просили суд врахувати стан здоров’я Гриценка і те, що на його утриманні перебувають син-інвалід, неповнолітня донька й старенька мати. Проте судова колегія залишила апеляцію без задоволення.

Співробітники міліції затримали Гриценка 24 січня. Його підозрюють у перевищенні службових повноважень на посаді голови Ленінської райдержадміністрації Криму в 2001-2005 роках при передачі комерційним структурам 4,8 тисячі га землі військового радгоспу «Азовський».

Центральний районний суд Сімферополя 27 січня обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці, який у другій половині березня подовжили до 21 травня.

Гриценка також підозрюють у незаконній передачі 3,6 га земель на суму 0,5 мільйона гривень. Крім того, йому інкримінують зловживання службовим становищем при нарахуванні матеріальної допомоги, внаслідок чого інтересам держави завдано 70 тисяч гривень збитків.