Тиждень у фотографіях: 4 – 8 квітня

У Ємені демонстранти вимагають відставки президента Алі Абдалли Салеха, Сана, 4 квітня. За даними очевидців і медиків, під час сутичок із військовими у місті Таїз, на південь від столиці Ємену, загинули щонайменше 12 осіб, ще десятки були поранені.

Photo by Mohamed Huwais for AFP

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв перемагає на виборах голови держави, отримавши, за попередніми результатами, 95,5 відсотків голосів учасників виборів, про що повідомила Центральна виборча комісія Казахстану, 4 квітня. Незалежні спостерігачі ніколи не визнавали справедливими президентські вибори в Казахстані. Більшість політичних опонентів чинного голови держави раніше була змушена залишити країну

Photo by Viktor Drachev for AFP

Український фрегат «Костянтин Ольшанський» здійснює евакуацію з Лівії українців та громадян низки інших країн, 4 квітня 2011 року

Photo by Mahmud Turkia for AFP

У найбільшому місті Кот-д’Івуару Абіджані сили визнаного міжнародною спільнотою президента Алассана Уаттари захопили палац його опонента Лорана Ґбаґбо, який відмовляється передати владу, 5 квітня. До цього сили Уаттари витіснили опонентів із центральних та західних районів країни.

Photo by STR for AFP

Зруйноване землетрусом японське місто Міяко, префектура Івате, 5 квітня.

Photo by Toru Hanai for REUTERS

Протест проти публічного спалення Корану американським священиком із Флориди Террі Джонзом, автомагістраль Кабул-Джалалабад, 5 квітня. Спалення Корану відбулося 20 березня в одній із невеликих харизматичних церков, яка налічує близько 50 вірних, із міста Ґейнсвілл на Флориді. Президент США Барак Обама різко засудив спалення Корану, назвавши дії Террі Джонза «проявом надзвичайної нетерпимості і фанатизму».

Photo by Parwiz for REUTERS

Лівійський повстанець оглядає пустелю за 40 кілометрів від портового міста Бреґа, 6 квітня.

Photo by Odd Andersen for AFP

Уламки російського винищувача Су-27, що розбився за 40 кілометрів від Владивостока, 6 квітня. Пілотові вдалося катапультуватися.

Photo by Sergei Eliseev for REUTERS

Футболісти іспанської «Барселони» святкують домашню перемогу з рахунком 5:1 над донецьким «Шахтарем» у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів, 6 квітня.

Photo by Gustau Nacarino for REUTERS

Ромська дівчинка грається на смітнику в Митровиці, що на півночі Косова, 7 квітня. Незважаючи на помітний прогрес за останні два десятиліття, значна частина ромського населення Балкан живе за межею бідності. Зокрема, від влади Сербії Amnesty International вимагає ухвалити закон, який захищатиме ромське населення.

Photo by Valdrin Xhemaj for EPA

Французькі мусульмани під час традиційної п'ятничної молитви, Париж, 8 квітня. Через брак місця у мечеті мусульманській громаді доводиться проводити щотижневі молитви просто на вулиці.

Photo by Miguel Medina for AFP