Переговори про припинення вогню в Газі: Білий дім каже, що деталі продовжують узгоджувати

За словами Джона Кірбі, обговорення триватимуть на рівні робочої групи протягом наступних кількох днів, щоб узгодити конкретні питання

Переговори в Каїрі щодо припинення вогню в Газі та угоди щодо заручників все ще тривають, заявив речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі, додавши, що обговорення триватимуть на рівні робочої групи протягом наступних кількох днів, щоб узгодити конкретні питання.

Спілкуючись з журналістами на віртуальному брифінгу, Кірбі відкинув припущення про зрив переговорів і, навпаки, сказав, що вони були «конструктивними».

16 серпня переговори про припинення вогню в Газі були призупинені до наступного тижня. Сполучені Штати, Катар і Єгипет заявили, що Вашингтон представив нову пропозицію, яка ґрунтується на пунктах попередніх домовленостей, усуваючи розбіжності між сторонами таким чином, щоб уможливити швидку реалізацію угоди.

Читайте також: Ризики великої війни на Близькому Сході зростають після вбивства лідера «Хамасу»

Тоді повідомлялося, що найближчими днями робочі групи продовжать технічну роботу над деталями імплементації.

Ізраїль і «Хамас»( угруповання визнання ЄС та США терористичним) обдумували пропозицію щодо припинення вогню, підтриману міжнародним співтовариством, більше ніж два місяці. За цей час непрямі переговори не просунулися по суті, а розбіжності залишаються.