В енергосистемі працюють дев’ять енергоблоків АЕС, роботу одного обмежили – «Енергоатом»

В «Енергоатомі» нагадали, що ще шість енергоблоків захопленої військами Росії Запорізької атомної електростанції зупинені

В енергосистемі України 17 грудня станом на шосту годину вечора працюють всі дев’ять атомних енергоблоків, розташованих на підконтрольній Україні території, повідомляє пресслужба «Енергоатома» 17 грудня в фейсбуці.

«Потужність одного з енергоблоків обмежують на 600 МВт через неготовність енергосистеми прийняти від нього весь можливий обсяг електроенергії, оскільки об’єкти енергетичної інфраструктури знову зазнали пошкоджень у результаті вчорашніх обстрілів», – йдеться у повідомленні.

В «Енергоатомі» нагадали, що ще шість енергоблоків захопленої військами Росії Запорізької атомної електростанції зупинені. Їх включення блокується російськими окупантами. Станція продовжує постійно споживати близько 100 МВт на власні потреби від енергосистеми України, додають в пресслужбі.

У жовтні компанія повідомила, що російські військові затримали начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські військові побили й вивезли двох працівників Запорізької АЕС – «Енергоатом»

«Енергоатом» неодноразово заявляв про тиск російських окупантів на персонал Запорізької атомної електростанції з метою змусити їх підписати контракти з компанією російського «Росатому».

Росія захопила Запорізьку атомну електростанцію 4 березня. Відтоді ЗАЕС неодноразово зазнавала обстрілів, у яких Київ та Москва звинувачували один одного. На початку грудня Міжнародне агентство атомної енергії заявило про прогрес у переговорах щодо створення зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія створила на ЗАЕС ситуацію близьку до аварії у Фукусімі – міністр енергетики