Адвокатів затриманих кримських татар не пускають до будівлі ФСБ в окупованому Сімферополі

Обшуки в будинках кримських татар, 31 серпня 2020 року

Адвокатів не допускають до кримськотатарських активістів, затриманих після обшуків, які проводили в їхніх будинках російські силовики вранці 31 серпня. Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на Марлена Халікова, адвоката затриманого Рідвана Умерова.

«Ми подали через сайт держпослуг звернення до прокуратури Криму про недопуск нас як захисників. Усі чекаємо під будівлею ФСБ в Сімферополі. Черговий не пропускає нас до будівлі і говорить, що потрібно почекати, нас слідчий запросить», – повідомив адвокат.

За словами Халікова, затримані раніше Айдер Кадиров, Айдер Аблякімов, Рідван Умеров і Енвер Топчи перебувають у будівлі ФСБ близько трьох годин. Цю інформацію підтвердив адвокат затриманого Айдера Кадирова Олексій Ладін, який також не може потрапити до свого довірителя.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на нові обшуки і затримання в окупованому Криму

31 серпня російські силовики затримали Енвера Топчи, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Айдера Кадирова. Усіх чотирьох, за інформацією «Кримської солідарності», відвезли до управління ФСБ в Сімферополі.

Російські силовики публічно не коментують ситуацію.

Прокуратура і поліція АР Крим почали кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків в будинках кримськотатарських активістів. У Представництві президента України в АР Крим засудили обшуки російських силовиків у будинках кримських татар.