Ветеран АТО з Борисполя: «Ми об’єдналися, щоб навести лад на вулицях рідного міста»

Діти під час відзначення Дня Незалежності України

Підтримка поліції у боротьбі з вуличною злочинністю, боротьба з розповсюдженням наркотиків та алкоголю – це лише маленька частина активності громадського формування «Сектор безпеки», який у грудні 2015 року був створений у Борисполі. Серед ініціаторів створення цієї структури – ветеран АТО Богдан Меташоп.

Об’єдналися, щоб навести лад на вулицях рідного міста, в рамках закону, звісно

– Поштовхом для створення «Сектору безпеки» став стан публічної безпеки у Борисполі на той час, у 2014–2015 роках: нічна торгівля алкоголем та його вживання у громадських місцях, пограбування, нічні бійки, високий рівень дрібної злочинності. До того ж, вельми популярним кримінальним бізнесом були крадіжки автомобільних номерів…

То які головні завдання команди ви би вирізнили?

– Серед нас і учасники Революції гідності, і ветерани АТО, й миритися із таким станом справ ми категорично не хотіли. Тому об’єдналися, щоб навести лад на вулицях рідного міста, в рамках закону, звісно. А єдиним законним методом участі громадськості в охороні порядку є створення громадського формування.

Серед наших завдань: створення патрулів, оперативний виїзд на місця порушення громадського порядку

Серед наших завдань: створення патрулів, оперативний виїзд на місця порушення громадського порядку; взаємодія з правоохоронцями та контроль за виконанням їхніх обов’язків; виявлення та знищення точок незаконного розповсюдження алкоголю і наркотичних речовин тощо.

Скільки людей у команді?

– Півсотні, з них 40 – є ветеранами бойових дій.

Що головне, на вашу думку, зроблено за 4 роки існування «Сектору безпеки»?

Ми активно співпрацюємо з місцевими органами самоврядування та національною поліцією

Ліквідовано нічну торгівлю алкоголем, що суттєво вплинуло на рівень вуличної злочинності (це вам підтвердять у поліції).

Ми активно співпрацюємо з місцевими органами самоврядування та національною поліцією. Наразі просуваємо ідею створити муніципальну поліцію. Як на мене, сталий розвиток громад неможливий без належного забезпечення рівня громадської безпеки.