Світові й українські компанії змінюють логотипи у відповідь на пандемію COVID-19

Логотип найбільшої світової мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s – це не просто перша літера назви компанії. Це – так звані «золоті арки», відомі як один з найбільш впізнаваних логотипів у світі. 22 березня на сторінці української гілки компанії ці арки роз’єдналися. «Невеличка дистанція, на деякий час, допоможе об’єднати всіх нас» – коментує компанія у дописі на фейсбуці.

Логотип McDonalds у Чехії, наприклад, «вдягнув» медичну маску – обов’язкову для носіння на вулиці в цій країні. «Немає нічого соромного у тім, щоб носити маску. Подумайте про оточуючих і теж носіть її, як і всі наші працівники», – зазначає компанія.

Американське видання CNN помітило на одному з екранів безлюдного Times square
у Нью-Йорку розділені літери логотипу компанії Coca-Cola. «Триматися окремо – найкращий спосіб триматися разом», – додається у підписі.
Комунікаційний менеджер компанії в Україні у своєму дописі у мережі «Фейсбук» повідомила, що із квітня компанія призупиняє комерційну рекламу Coca-Cola та всіх своїх брендів. Натомість усі зусилля бренд вирішив спрямовувати на захист та підтримку своїх працівників та місцевих громад. «Компанія Кока-кола, наші партнери-ботлери та Фундація Кока-кола виділяють понад 120 мільйонів доларів на боротьбу з наслідками вірусу COVID-19 у всьому світі», – йдеться у повідомленні.

Звичний логотип виробника автомобілів Audi відомий своїми об’єднаними чотирма кільцями та девізом «прогрес завдяки технологіям». У часи пандемії коронавірусу німецька компанія у соціальних мережах вирішила тимчасово роз’єднати кільця: «зберігайте дистанцію, тримайтеся разом», – радить компанія.

Ще один логотип, частини якого «розпалися», належить німецькому виробніку автомобілів Volkswagen. «Дякуємо за те, що дотримуєтеся соціальної дистанції», – зауважує автовиробник у відео, яке поширив соціальними мережами.

В Україні серед компаній, які нагадують про важливість соціальної дистанції – мережа маркетів АТБ. 23 березня на своїй сторінці у фейсбуці АТБ написали «Головне – це дистанція!» та показали 1,5-метрову дистанцію між трьома літерами своєї назви.

Дистанція у 1,5 метри – це, звісно добре, але 10 метрів – ще краще, вважають у мережі торговельних центрів в Україні «Епіцентр».

Виробник одягу Adidas свого логотипу не розділяв, проте додав до нього серію віртуальних заходів під хештегом #домашнякоманда (#hometeam), в яких люди показують, наприклад, як продовжують займатися спортом вдома попри карантин.

Компанія-виробник спортивного одягу Nike логотипу не змінила, але своє повідомлення поширила у соціальних мережах: «Якщо коли-небудь ви мріяли грати за мільйони по всьому світу, зараз – ваш шанс. Грайте всередині, грайте за світ». Як і багатьом іншим компаніям, Nike довелося закрити чимало магазинів по всьому світу.