НАБУ оголосило про підозру у справі про заволодіння 93 мільйонами гривень «Укрзалізниці» – заява

За даними слідства, співробітники «Укрзалізниці» за посередництва приватних компаній закупили стрілочну продукцію за завищеними цінами

Національне антикорупційне бюро України 15 січня повідомило про підозру сімом людям у справі про заволодіння понад 93 мільйонів гривень публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця». Про це 17 січня повідомляє прес-служба бюро.

Згідно з заявою, про підозру оголосили:

  • директору компанії стрілочної продукції
  • його першому заступнику
  • директору фіктивної компанії-переможця торгів
  • директору компанії-посередника
  • трьом співробітникам філії «Центр забезпечення виробництва» державної компанії «Укрзалізниця»

За версією слідства, з грудня 2015-го по березень 2017 року підозрювані організували закупівлю стрілочної продукції за завищеними цінами через підконтрольні підприємства і таким чином заволоділи близько 93,28 мільйонів гривень коштів «Укрзалізниці».

Розслідування почалося у червні 2017 року.

На запит Радіо Свобода в «Укрзалізниці» повідомили, що слідчі дії НАБУ відбувалися за участі та сприяння департаменту безпеки компанії-перевізника.

Читайте також: 10 «друзів» Насірова. Кого із чиновників суд поновив на посаді 2018 року

«Відповідні матеріали стосовно закупівель були спрямовані департаментом безпеки товариства до Національного антикорупційного бюро України. Департамент безпеки АТ «Укрзалізниця» здійснює постійний моніторинг корупційних ризиків та веде роботу із попередження правопорушень у компанії. Усі виявлені факти незаконної діяльності спрямовуються до правоохоронних органів», – йдеться у відповіді компанії.

Як стверджують у НАБУ, детективи затримали двох посадовців підприємства-виробника та керівника компанії-посередника, а також готують подання на знаття недоторканності з народного депутата, який нібито організував схему з закупівлі стрілочної продукції.