Профспілка повідомляє про рейдерське захоплення шахти «Нововолинська», в поліції заперечують

Незалежна профспілка гірняків України повідомляє про «дії, схожі на рейдерське захоплення» шахти №9 «Нововолинська».

«Голова первинного осередку НПГУ ВП«Шахта №9 «Нововолинська» Василь Гура повідомляє, що сьогодні вранці, 10 вересня, на підприємство разом із виконувачем обов’язків гендиректора ДП «Волиньвугілля» Андрієм Пилипюком прибуло 30 невідомих осіб (тітушок) у чорному одязі, які не бажають представлятися, та відбуваються дії схожі на рейдерське захоплення шахти», – йдеться в повідомленні організації.

Профспілка нагадує, що в шахті №9 тривала протестна акція, проте у п’ятницю 7 вересня шахтарі вирішили тимчасово повернутися до роботи попри те, що заборгованість по заробітній платні їм досі не виплатили.

Водночас у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області інформацію про спробу рейдерського захоплення не підтвердили.

«В мережі дійсно з’явилася інформація про те, що в Нововолинську невідомі прибули на шахту №9 та начебто відбуваються дії, схожі на її захоплення. Однак ця інформація не відповідає дійсності. На даний момент на шахті проходить акція протесту з приводу заборгованості працівникам підприємства по виплаті заробітньої платні. На місці присутні також співробітники поліції, які забезпечують публічну безпеку та порядок», – сказав представник прес-служби поліції в коментарі Радіо Свобода.

Голова Незалежної профспілки гірняків Михайло Волинець повідомив про початок акції протесту на шахті №9 ще в липні. Протест був пов’язаний із заборгованістю по зарплаті шахтарям.