Представники ОБСЄ і України заперечили «новини» про зрив переговорів у Мінську

Минулого тижня російські видання повідомили у своїх заголовках, що член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи від України Ірина Геращенко нібито зірвала переговори у Мінську 25 липня. Однак Ірина Геращенко​ і посередник на переговорах у Мінську від ОБСЄ посол Мартін Сайдік заперечили повідомлення про зрив переговорів.

«Представник України Ірина Геращенко в середу, 25 липня, зірвала засідання з гуманітарних питань Контактної групи в рамках Мінського протоколу», –​ пише gazeta.ru із посиланням на «Луганский информационный центр».

«Луганский информационный центр» і російські видання цитували слова «представника» угруповання «ЛНР» з обміну військовополоненими Ольгу Кобцеву.

«Представник України Ірина Геращенко, запізнившись на годину, замість того, щоб обговорювати порядок денний, де значиться чимало актуальних питань, в тому числі і питання обміну полоненими, почала свій виступ із антиросійської риторики, яка не має й близько стосунку до обговорюваних питань», – цитує Кобцеву «Луганский информационный центр».

Сама ж Ірина Геращенко відреагувала на це на своїй сторінці у Facebook і зазначила, що переговори були повноцінними, хоч і безрезультатними.

«Спецпредставник ОБСЄ М. Сайдік ще вчора спростував маячню, яку розганяють деякі невміняємі персонажі і такі ж сайти. Тому прошу українські ЗМІ не розганяти фейкові новини», – зазначила Геращенко. І підкріпила пост лінком на новину:«Спецпредставник ОБСЄ спростував повідомлення про зрив переговорів по Донбасу».

Представник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що не було зриву переговорів у рамках політичної та гуманітарної підгруп по врегулюванню ситуації на сході України.

«Не можу це коментувати, тому що цього не відбулося, не було», – сказав Сайдік журналістам у середу в Мінську, відповідаючи на прохання прокоментувати повідомлення у ЗМІ про зрив переговорів у політичній і гуманітарній підгрупах. Про це пише «РИА Новости».