Ілон Маск запустив у продаж фірмові вогнемети на випадок зомбі-апокаліпсису

Вогнемет компанії The Boring Company

46-річний підприємець, інженер, винахідник, інвестор та мільярдер Ілон Маск, відомий своїми «фантастичними» ідеями, запустив продаж фірмових вогнеметів. «Коли настане зомбі-апокаліпсис, ви будете раді, що придбали вогнемет. Якщо не спрацює проти орди мерців, ми повернемо гроші», – написав Маск в своєму Twitter.

Він також наголосив на тому, що будь-які чутки про те, що він навмисно планує зомбі-апокаліпсис, аби тільки підвищити попит на свої вогнемети, є неправдивими. Маск пояснив це тим, що для апокаліпсису необхідно мати принаймні мільйон мерців, а для цього йому потрібна була б величезна фабрика.

«В пакеті» клієнт отримує гарантію на те, що вогнемет пожвавить будь-яку вечірку. «Найбезпечніший вогнемет у світі!», – йдеться на офіційному сайті The Boring Company.

Окремо «за надмірну суму грошей» (а саме за 30 доларів) компанія пропонує придбати також і вогнегасник. На сайті міститься жарт про те, що будь-який інший вогнегасник можна було б придбати будь-де набагато дешевше, але цей матиме стікер і зручну кнопку. При цьому покупці можуть розраховувати на повне відшкодування, якщо вони залишаться незадоволеними вказаною сумою.​

Відео: Ілон Маск демонструє використання вогнемету та попереджає: «Не робіть так. Я також хочу зазначити, що вогнемет – це жахлива ідея. Однозначно, не купуйте його… якщо не любите веселощів».


Маск, який мріє колонізувати Марс та померти на ньому, також в одному зі своїх дописів зазначив, що вже отримав 7000 попередніх замовлень, а отже, залишилося ще 13000.

Ціна одного вогнемету складає 500 доларів, і Маск планує заробити 10 мільйонів доларів. У грудні минулого року він оголосив про повний розпродаж капелюхів із логотипом його компанії The Boring Company, які принесли компанії дохід в мільйон доларів. Саме тоді він пообіцяв, що незабаром почне продавати вогнемети, та не всі були впевнені в серйозності його намірів.

Маск заснував The Boring Company у 2016 році. Це – інфраструктурний проект, що має на меті побудувати тунелі, якими можна буде пересуватися в містах зі швидкістю до 200 кілометрів на годину. Сама назва містить гру слів і в перекладі означає як «Бурова компанія», так і «Нудна компанія». Продаж капелюхів з логотипом компанії мав на меті зібрати кошти на цей проект, «що обіцяє революціонізувати транспорт, будуючи тунелі значно ефективніше й дешевше», – йшлося в The Guardian.

Ілон Маск майже щодня потрапляє у заголовки світових ЗМІ: видання The New York Times називає його «найбільш успішним та важливим підприємцем у світі», а The Rolling Stones зауважує, що така людина народжується раз на століття. Маска порівнюють із Тоні Старком – головним супергероєм фільму «Залізна людина». Сказати, що в нього багато справ, – не сказати нічого: Ілон Маск є засновником або інвестором чималої кількості компаній, кожна з яких відображає його мрії змінити людську уяву про життя на планеті.